eerste

Renovatie Burgemeester Holtroplaan

De belangrijkste toegangsweg voor Blooming Oosterhout, de Burgemeester Holtroplaan wordt de komende tijd compleet gerenoveerd.

De herinrichting zorgt voor meer verkeersveiligheid, meer voorzieningen voor langzaam verkeer, meer ruimte voor groen en vooral minder verkeer en minder geluid, dankzij het nieuwe fluisterstille asfalt. De rijsnelheid wordt ingeperkt, de rijbanen worden versmald en voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte. Allemaal goed nieuws voor Blooming Oosterhout en de toekomstige bewoners. De planning van de renovatie is als volgt:

Fase 1
In deze fase wordt de Vondellaan wordt opnieuw ingericht, dit inclusief het parkeerterrein aan de Vondellaan. Deze fase duurt tot en met september 2024.

Fase 2
In deze fase wordt de Burgemeester Holtroplaan opnieuw ingericht op het gedeelte tussen de Buurstede en de Europaweg. In december 2024 is deze fase gereed. Direct hierna worden de groenvoorzieningen in fase 1 en 2 aangeplant. In het laatste kwartaal van 2024 wordt het Sportveld Zuid aangelegd.

Fase 3
Vanaf januari 2025 wordt de laatste fase uitgevoerd vanaf de Buurstede tot aan de Burgemeester Materlaan. Deze werkzaamheden gaan naar verwachting tot juni 2025 duren. De groenvoorzieningen worden in het najaar van 2025 aangelegd.

Na afronding van deze fasen zal ook het wegdek op de brug van de Burgemeester Holtroplaan worden vernieuwd. Het wegdek wordt vanaf halverwege de vijver tot bijna bovenaan de brug gerenoveerd, in totaal circa 180 meter. Hier wordt de oude laag verwijderd en vervangen door fluisterasfalt: een speciaal type asfalt wat geluid absorbeert en hiermee het geluid dempt.

Meer Blooming nieuws

AL MEER DAN
50% VERKOCHT!

Schrijf je nu in voor een van de nog beschikbare koopappartementen of penthouses.

Inschrijven